Energieke Communicatie

Voor organisaties die communicatie en draagvlak belangrijk vinden

PROFIEL

Susan Kimkes heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring in communicatieadvies en stakeholdermanagement, opgedaan in de energie & petrochemische sector en de telecomindustrie. Zij heeft gewerkt binnen corporate, technische, wetenschappelijke, industriële, internationale en commerciële omgevingen. Na haar studie Geschiedenis (Rijksuniversiteit Leiden) had Susan een brede carrière bij KPN, waarna zij in 2007 bij Shell is gaan werken. In 2020 heeft zij Energieke Communicatie opgericht.

Susan heeft diverse lijnmanagementfuncties vervuld en leiding gegeven aan grootschalige projecten voor corporate communicatie, strategische positionering, PR, stakeholdermanagement, publiek draagvlak en issuesmanagement binnen de energiesector, chemie en de telecomwereld. Zij heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van de energietransitie en daarmee samenhangende onderwerpen zoals duurzaamheid, waterstof, systeemintegratie, sectorkoppeling, digitalisering

Als voorzitter van communicatie & stakeholder werkgroepen van industrie-brede samenwerkingsverbanden, onderzoeksprogramma's en business projecten in de energietransitie heeft Susan communicatieprojecten geleid in complexe stakeholdervelden en de energietransitie. Zij is ervaren in het werken met netwerkorganisaties en belangenbehartiging.

Als leidinggevende en coach heeft Susan veel jonge professionals opgeleid en wegwijs gemaakt in het communicatievak. Gedurende haar carrière heeft zij diverse bestuurs- en adviesfuncties bekleed. Sinds 2019 is Susan voorzitter van de werkgroep Community Engagement bij Energy Reinvented Community. 

Susan is een ervaren strategisch adviseur met een hands-on aanpak en een externe mindset. Een creatieve oplossingsgerichte denker met een gedreven stijl en flexibele instelling. Resultaatgericht, betrokken, analytisch, open, met een groot gevoel voor humor en verbindend vermogen. Ze werkt voor opdrachtgevers als NOGEPA, Deltalinqs, H-vision, Universiteit van Utrecht, ARC CBBC, TNO, North Sea Energy

Het volledige CV van Susan Kimkes is in te zien op LinkedIn of op te vragen

Algemene voorwaarden.